Lamington

Recept av RandisMatprat

Recept: Lamington

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  kopper hvetemel
2 st  bakepulver
1 tsk  salt
2 st  store egg
1 st  kopp romtemprert smør
3 st  kopp sukker
1 tsk  vaniljeessens
1 st  kopp melk
Betyg: Bli först med att betygsätta Lamington!

En tradisjonell og populær kake fra Australia.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 45 min.
Total tid: 60 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Forvarm ovnen til 180C. Smør en firkantet kakeform (22x35 cm) Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en egen bolle. Tilsett eggene i smør/sukkeret, ett om gangen. Tilsett vaniljeekstrakten og bland godt. Bruk så en slikkepott til å vekselvis blande inn melblandingen og melken. Fordel røren jevnt i kakeformen Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Prøv med en kakepinne/tannstikker om kaken er ferdig
  2. 2. GLASUR↓ 2 kopper melis 1/3 kopp kakao 3 ss smør 1/2 kopp melk Kokos Bland melis, kakao, smør og melk i en bolle som settes over en kjele med kokende vann. Rør til blandingen er glatt, men fortsatt litt tykk. Rull kakebitene i glasuren og kokosen. Lamington kan oppbevares i en lufttett kakeboks i 5 dager.

Dryckestips: Kaffe, saft

Skapat 2012-05-16 av RandisMatprat, 922 visningar, 3 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kopper hvetemel
2 st  bakepulver
1 tsk  salt
2 st  store egg
1 st  kopp romtemprert smør
3 st  kopp sukker
1 tsk  vaniljeessens
1 st  kopp melk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.