Lakritspannacotta med blod

Recept av lanternan

Recept: Lakritspannacotta med blod

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  gelatinblad
5 dl  grädde
1 dl  socker
2 msk  pernod
1 tsk  lakritsrotspulver
Blod
1 dl  hallonsaft
0,5 st  gelatinblad
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Helt klart en spännande smak på pannacotta. Serverade den på halloweenbuffé.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: panna cotta, snabbt, enkelt, lättlagat, halloween, kalas, fest, dessert

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg gelatinbladen i blöt några minuter, krama ur vattnet. Lägg gelatin, socker, grädden i en gryta och koka upp. Rör ner pernod och lakritsrotspulver. Fyll sedan små glas (IKEA:s ljuskoppar är perfekta) och ställ i kylen så det stelnar.
  2. 2. Hittar du inte lakritsrotspulver kan du koka upp grädden med två stjärnanis som du plockar bort innan du fyller glasen.
  3. 3. När pannacottan stelnat kan du göra en hallongelé och droppa ovanpå som blod. Blötlägg gelatinet någon minut. Värm saften och smält gelatinbladet. Låt svalna lite och droppa sen över glasen.

Dryckestips: kaffe, espresso

Skapat 2009-11-04 av lanternan, 8168 visningar, 161 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  gelatinblad
5 dl  grädde
1 dl  socker
2 msk  pernod
1 tsk  lakritsrotspulver
1 dl  hallonsaft
0,5 st  gelatinblad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.