Kycklingrullader med saffranspotatis

Recept av Stigrobert

Recept: Kycklingrullader med saffranspotatis

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  kycklingfile
140 gram  bacon
150 gram  champinioner
1 st  lök
1 msk  olivolja
  salt
  svartpeppar
  persilja
6 st  potatis
2 st  sharlottenlökar
1 nypa  saffran
50 gram  smör
1 msk  timjan
1 dl  hönsbuljong
3 st  lagerblad
25 gram  valnötter skalade
3 tsk  honung
2 tsk  dijonsenap
3 dl  hönsbuljong
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En riktigt festmåltid.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 45 min.
Tillagningstid: 45 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finhacka lök. Skär ner bacon i små bitar samt hacka svampen.Stek detta med olivolja en 7-8 minuter. Ta av pannan, salta och peppra. Rör runt och låt stå och kallna. Därefter hacka persija och rör ned. Skär fileen horisontellt 3/4 delar igenom och vik upp. Läggs på en plastfilm och vik över plastfilm. Banka försiktigt ut fileerna med en brödkavel tills de blir så tunna som det går utan att de går sönder. Lägg på fyllningen och rulla ihop fileerna. Rulla in domi plastfilm och sjud de sakta 15 min
  2. 2. Skala och skiva potatis.Smält smör i en stekpanna och i med hackad lök, saffran, lagerblad. Bryn en stund. I merd potatisen och rör runt. Slå i hönsbuljongen. Salta och peppra. Skruva ned värmen och kok potatisen 20-25 min tills de är mjuka. Slå i timjan dom sista 5 min.
  3. 3. Hacka eller mortla ner nötterna. Lägg i kastrull. Slå i honung,senap och buljong. Koka ihop några minuter. Ta nu av plastfilmen från kyckling och rundstek i olivolja så dom får lite färg. Kanske får du binda runt lite snöre för att dom skall hålla ihop. Skiva sedan fileerna och lägg upp på tallrik med poatis och sås

Dryckestips: Öl eller vitt vin

Skapat 2010-12-03 av Stigrobert, 683 visningar, 9 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  kycklingfile
140 gram  bacon
150 gram  champinioner
1 st  lök
1 msk  olivolja
  salt
  svartpeppar
  persilja
6 st  potatis
2 st  sharlottenlökar
1 nypa  saffran
50 gram  smör
1 msk  timjan
1 dl  hönsbuljong
3 st  lagerblad
25 gram  valnötter skalade
3 tsk  honung
2 tsk  dijonsenap
3 dl  hönsbuljong


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.