Kycklinglår i ugn

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kycklinglår i ugn

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 3 kommentarer)

God alltietträtt! Mycket bekvämt, när man vill syssla med annat samtidigt. Hjälp barnen med läxan medan maten står i ugnen. Räcker till 4-5 personer.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Kyckling, kycklinglår, rosmarin, alltiett, rotfrukter, kycklingben i ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva halva citronen och klyfta resterande. Lägg citronskivorna i botten på formen. Strö lite rosmarin ovanpå. Smält margarinet och blanda i pressad vitlök och lite rosmarin. Lägg kycklinglåren ovanpå citronen och pensla med margarinblandningen. Salta och peppra samt pressa citronsaft över.
  2. 2. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen 10 minuter. Under tiden: Tvätta och skär potatisen i klyftor. Skala, dela och klyv morötterna. Ta ut formen och lägg rotsakerna runtom kycklingen. Pensla med mer margarinblandning och salta och peppra rotfrukterna. Låt sen stå i ugnen ca 25 minuter till kycklingen är färdig (ej rosafärgad) och rotsakerna är mjuka. Servera t.ex med rabarberchutney.

Skapat 2010-09-25 av Anel-Nevs, 29608 visningar, 174 utskrifter. Källa: Smaskens.nu + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  kycklinglår
25 gram  margarin
4 st  små vitlöksklyftor, pressade
1 msk  rosmarin, finhackad
1 st  citron
  salt
  svartpeppar, grovmalen
2 st  stora morötter, kluvna och delade
8 st  potatis


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.