Kycklingfilé i limesås

Recept av Byhäxan

Recept: Kycklingfilé i limesås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.4/5 (154 röster, 93 kommentarer)

Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: LCHF, lime, citron, kyckling, kycklingbröst, asiatisk, asien, thailand

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor.
  2. 2. Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida.
  3. 3. Lägg över dem i traktörpanna eller annan vid stekpanna. Salta och peppra, strö över limestrimlorna och droppa limesaften över.
  4. 4. Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och cremefraiche och häll över kycklingen.
  5. 5. Låt småputtra under lock 5-6 minuter. Garnera med persilja.

Serveringsförslag: Ris, grönsallad eller t ex lätt kokta sockerärter eller broccoli

Dryckestips: Allt utom saft, läsk, kaffe

Skapat 2007-12-09 av Byhäxan, 51122 visningar, 9195 utskrifter. Källa: zurra

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  helt tinade kycklingfiléer
0,5 st  limefrukt eller 0,25 citron
50 gram  smör eller smör/olja att steka i
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  varmt vatten
0,5 st  hönsbuljongtärning
2 dl  creme fraiche, kokbar
1 tsk  kinesiskt soja
1 msk  honung
0,5 dl  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.