Kyckling- & majssoppa

Recept av Husmusen

Recept: Kyckling- & majssoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 0 kommentarer)

Superenkel och snabblagad soppa.

Typ: Soppa
Kök: USA
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka löken. Låt majsen rinna av om du använder burkmajs.
  2. 2. Koka upp buljong och grädde, tillsätt lök och majs. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer, smaka av med salt.
  3. 3. Ta bort skinn och ben från kycklingen och tärna köttet. Strimla persiljan.
  4. 4. Fördela kyckling och persilja i tallrikar och häll den heta soppan över.
  5. 5. Om man vill kan man sila soppan innan servering för att få bort lite skalrester.

Serveringsförslag: Servera med bröd (exempelvis "Mauds fullkornsbröd").

Skapat 2008-12-18 av Husmusen, 2643 visningar, 42 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 dl  majskorn
0,5 st  gul lök
13 dl  hönsbuljong
2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  salt
0,5 st  grillad kyckling, eller 2 kycklingfiléer (färdiglagade)
4 st  kvistar bladpersilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.