Kvargplättar (Syrniki)

Recept av Katya73

Recept: Kvargplättar (Syrniki)

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  kvarg
2 st  ägg
2,5 dl  mjöl
1 nypa  salt
1 dl  socker
Betyg: 1.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

goda till frukost eller dessert

Typ: Frukost
Kök: Östeuropa
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 40 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Om man inte kan köpa kvarg kan man göra det själv. 1 liter filmjölk ger ca 200 g kvarg. Man värmer filmjölk i kastrullen på låg värme tills det skär sig, sedan silar man det genom saftsil. Det som är kvar i silen är kvarg. Bäst att göra kvargen dagen innan.
  2. 2. Blanda kvarg med salt och socker, sedan med ägg och till sist med mjöl.
  3. 3. Breda mjöl på en skärbreda.
  4. 4. Ta degen med en matsked och rulla sedan i mjölet.
  5. 5. Platta till kvargbollarna och stek i stekpannan tills de får en fin färg på båda sidor.

Serveringsförslag: med smetana / gräddfil / sylt / äppelmos

Skapat 2012-01-30 av Katya73, 2653 visningar, 20 utskrifter. Källa: Ryska traditionella rätter

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  kvarg
2 st  ägg
2,5 dl  mjöl
1 nypa  salt
1 dl  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.