Kuvertkransar

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kuvertkransar

INGREDIENSER

portioner/st.
3 msk  olivolja
5 dl  vatten
50 gram  Blå jäst
1 tsk  salt
14 dl  vetemjöl special
Pensling och garnering:
  uppvispat ägg
  vallmofrö eller sesamfrö
Betyg: Bli först med att betygsätta Kuvertkransar!

Goda kuvertbröd, som går att frysa in. Passar bl.a utmärkt till en festlig soppa.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: sesamfrö, nyår, till nyårsförrätten, vallmofrö, kuvertbröd, soppbröd, bröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt fingervarmt(37 grader) vatten och rör om, så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja. Arbeta in mjölet och tillsätt salt. Knåda(el. kör i assistenten) till smidig deg. Låt den jäsa i 30 minuter.
  2. 2. Knåda eller kör den blank. Dela degen i 32 bitar. Rulla ut dem till ca 40 cm långa längder. Vik dem på mitten och sno ihop dem. Forma till kransar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 225 graders värme. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  3. 3. Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrö eller sesamfrö. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kransarna kallna på galler under bakduk.

Skapat 2009-10-17 av Anel-Nevs, 1499 visningar, 21 utskrifter. Källa: Hemmets Journal 21/1990 + tillägg av mig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 msk  olivolja
5 dl  vatten
50 gram  Blå jäst
1 tsk  salt
14 dl  vetemjöl special
  uppvispat ägg
  vallmofrö eller sesamfrö


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.