Kronärtskockor

Recept av Byhäxan

Recept: Kronärtskockor

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  kronärtskockor
  vatten
  salt
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Plockemat där belöningen kommer sist. Under alla bladen som man sugit rena finns en jättedelikat kronärtskocksbotten.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: vegetariskt, LCHF, vickning, smågott

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj skockorna och klipp av de vassa bladspetsarna. Skär av stjälken så att skockan kan stå plant.
  2. 2. Koka dem i lättsaltat vatten (som till potatis) i 30-50 minuter beroende på hur grova de är. Vattnet ska nästan täcka helt. Prova genom att dra i ett blad, när det lossnar lätt är skockorna färdiga.
  3. 3. Servera med rumsvarmt eller rört smör, ev smaksatt med örter, citron eller lime.
  4. 4. Dra av bladen ett efter ett, doppa i smöret och sug av det köttiga. När bladen längst in blivit riktigt små tar man en servett och lägger över skockan. "Vrid" av allt som är kvar över bottnen och släng. Njut sen av bottnen i små bitar med smöret.
  5. 5. Kan också ätas kalla med en vinaigrettesås i stället för smör.

Skapat 2009-02-19 av Byhäxan, 4143 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kronärtskockor
  vatten
  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.