Kristyr med äggvitepulver

Recept av Anneli

Recept: Kristyr med äggvitepulver

INGREDIENSER

portioner/st.
2,5 msk  äggvitepulver
5 msk  varmt vatten
500 gram  florsocker
Betyg: Bli först med att betygsätta Kristyr med äggvitepulver!

En kristyr som håller sej ca. 3 månader tackvare äggvitepulver.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: pepparkaka, pepparkakshus, jul, dekoration, sockerglasyr

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Åggvitepulver finns bl.a att köpa på flera olika internetsaijter typ ex. www.tantfondant.se
  2. 2. Vispa alla ingredienser tills kristyren bildar toppar. Det innebär ca. 7-10 minuter på hög hastighet i en Kitchen Aid/Assistent eller liknande. Om man använder elvisp krävs 10-12 minuter på hög hastighet(Obs! min elvisp blev väldigt varm, så jag rekomenderar att använda en assisten).
  3. 3. För en hårdare kristyr minska vattenmängden med 0,5-1 msk.
  4. 4. Kristyren kan förvaras i lufttät burk i rumstemperatur i 3 månader, tack vare att man använder äggvitepulver. (Vanlig kristyr på ägg har kortare hållbarhet.
  5. 5. Sofia på dekoreramera gör ofta dubbel sats när hon gör kristyr och färgar sedan den i olika färger (koncentrerad gelefärg). Vätska till dubbelsats: hård kristyr = 10 msk vatten, medium = 11 msk vatten och lös = 12 msk vatten.

Skapat 2009-06-20 av Anneli, 9610 visningar, 36 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2,5 msk  äggvitepulver
5 msk  varmt vatten
500 gram  florsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.