Köttfärslimpa med färskost

Recept av Anel-Nevs

Recept: Köttfärslimpa med färskost

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Köttfärslimpa med färskost!

Saftig och god köttfärs blir det, när man fyller den. Servera gärna med kokt potatis, kokta morötter och en kantarellsås.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i upphettad stekpanna med smör i. Mosa de kokta potatisarna och lägg i en skål. Blanda med gräddmjölken. Rör ner lök, ägg och färs. Smaka av med salt o peppar. Blanda hackad chili antingen i färsen eller i färskosten. Smöra en ugnsfast form. Lägg färsröran något utplattad i formen. Lägg färskosten längs mitten och forma färsen till en limpa. Halvera tomaterna och tryck ner dem längs färsryggen. Stek i uppvärmd ugn ca 40 min.

Skapat 2012-08-14 av Anel-Nevs, 1562 visningar, 43 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  köttfärs (50% nötfärs + 50% fläskfärs)
2 st  kokta potatisar
1 dl  gräddmjölk (0,5 dl grädde + 0,5 dl mjölk)
3 st  schalottenlökar
  smör att steka löken i
1 st  ägg
  salt o grovmalen svartpeppar
125 gram  naturell Philadelphiaost el. annan färskost
2 st  röd chilifrukt
4 st  el. fler körsbärstomater


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.