Köttfärsgryta

Recept av Anna Mejerhag

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  nötfärs, eller älgfärs
1,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
Soya efter behag
4 st  gula lökar
3 st  morötter
6 st  potatisar
1 tsk  oregano
1 st  kötbuljongtärning
5 dl  vatten
persilja
Betyg: 4.5/5 (6 röster, 6 kommentarer)

Enkel vardagsrätt som de flesta gillar

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn köttfärsen i stekpanna, rör färsen smulig. Tillsätt salt, peppar och soya.
  2. 2. Skala och skiva lök, morötter och potatis.
  3. 3. Varva alltsammans med oregano i en vid gryta. Börja och sluta med morötter och potatis.
  4. 4. LÖs upp buljongtärnngen i hett vatten och häll det i grytan.
  5. 5. Koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 20-25 minuter
  6. 6. Klipp över persilja och servera med Lingonsylt, grönsaker och inlgd gurka.

Skapat 2008-01-06 av Anna Mejerhag, 14235 visningar, 97 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  nötfärs, eller älgfärs
1,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
4 st  gula lökar
3 st  morötter
6 st  potatisar
1 tsk  oregano
1 st  kötbuljongtärning
5 dl  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.