Köttfärs och potatisgratäng

Recept av gun

Recept: Köttfärs och potatisgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
800 gram  nötfärs mager
1 st  gul lök
3 st  vitlöksklyftor finhackad
1 msk  olivolja el smör
1,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar malen
3 msk  tomatpure
1 msk  kalvfond koncentrerad
2 dl  vatten
1,4 kg  rå potatis
Gratinering
150 gram  riven västerbottensost
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 3 kommentarer)

Lättlagad och god rätt som passar både vardag och helg.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Husmanskost.Gratäng.Köttfärs.Potatis.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.Bryn färsen i olja eller smör 2-3 minuret.Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min.Tillsätt salt,peppar,tomatpure,kalvfond och vatten.Låt puttra ca 5 minuter.
  2. 2. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.(Jag använder en mandolin)Varva potatis och färsröran i en smord ugnsform.Strö över ost.Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter.Känn efter om potatisen är klar.( Jag använder en oval glasform 24x35x7 cm.)
  3. 3. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

Serveringsförslag: Sallad

Skapat 2009-03-14 av gun, 19517 visningar, 263 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  nötfärs mager
1 st  gul lök
3 st  vitlöksklyftor finhackad
1 msk  olivolja el smör
1,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar malen
3 msk  tomatpure
1 msk  kalvfond koncentrerad
2 dl  vatten
1,4 kg  rå potatis
150 gram  riven västerbottensost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.