Kotletter med färskost

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kotletter med färskost

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Smaksatt färskost ger kotletterna fin smak. Koka sparris al dente och servera till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: kött i skivor, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär en djup "ficka" horisontellt i varje kotlett. Skär några skåror i fettkanten, för att inte kotletterna ska "bågna" vid stekning. Banka ut köttet något. Blanda färskosten med örterna och fördela blandningen i "köttfickorna". Pressa citronsaft på kotletterna. Salta och peppra köttet. Hetta upp stekpannan med smör och lite matolja i. Bryn kotletterna ca 3-4 min på vardera sida. Ej alltför hög värme, för då bränns de.
  2. 2. Ta tillfälligt upp kotletterna. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen i stekpannan. Rör om. Blanda ner crème fraichen och rör om ordentligt. Lägg ner kotletterna igen. Låt sjuda sakta ca 5 min. Lägg upp kotletterna på ett fat med låga kanter. Sila såsen över dem eller servera den för sig. Servera ev. pressad potatis och sparris till.

Skapat 2011-05-08 av Anel-Nevs, 3095 visningar, 106 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  benfria fläskkotletter
75 gram  el. mer färskost med pepparrot
2 msk  hackad basilika
2 msk  hackad persilja
0,5 st  citron, saften
  salt o grovmalen svartpeppar
  smör o olivolja till stekpannan
1 dl  vatten
1 st  grönsaksbuljongtärning
3,5 dl  crème fraiche


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.