Korv med det lilla extra

Recept av gullpulla

Recept: Korv med det lilla extra

INGREDIENSER

portioner/st.
Korv på överbliven färs +
0,5 kg  överbliven redan färdig färs med potatis i
600 gram  blandfärs
3 st  vitlöksklyftor i örtolja, pressade
1 krm  kanel, malen
1 krm  nejlika, malen
1,5 krm  muscot, malen
2 msk  oregano
0,5 krm  spiskummin
0,5 krm  koriander
0,5 tsk  salt
1 tsk  nitritsalt
1 krm  chilipeppar
1 krm  ingefära
0,5 krm  kryddpeppar
  cayennepeppar, 1 dutt
0,5 liter  mjölk
3 msk  potatismjöl
  svinfjälster
Betyg: Bli först med att betygsätta Korv med det lilla extra!

Så här kan det gå när man får smet över och "rätt" fjälster tar slut. Fick ca 1 kg varmk-smet över och hade bara vanligt fjälster i frysen. Fortsatte dan efter, och gott blev det. Kokas eller steks, ev grillas.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: Mycket kött i korven, och kul att göra.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fjästren är redan klara, dvs legat i vatten och är sköljda.
  2. 2. Blanda alla kryddorna, utom saltet och potatismjölet, noga i en skål.
  3. 3. Blanda den färdiga överblivna smeten med färsen och 1/2 kryddblandningen + mjölken och den pressade vitlöken, potatismjölet och saltet. Ha i mera mjölk om det behövs, men smeten ska vara fast, men inte för fast.
  4. 4. Kör så smeten blir slät. Stek ett prov och smaka av. Alla vill ju inte ha lika mycket kryddor.
  5. 5. Ha i mera av kryddblandningen, tills du blir nöjd med smakproven. (Det är ju gott att göra smakprov)
  6. 6. Stoppa fjälstret ganska stadigt. Använd som kokekorv eller stek den på medelvärme som dom gör i andra länder, eller grilla försiktigt så den inte spricker.
  7. 7. Jag kokade på vagare värme och den höll. Hade i alla kryddorna och tyckte den blev toppen.

Serveringsförslag: Mos, hel kokt potatis, grillsallad rostade rotsaker och grönt

Dryckestips: Öl, vatten och varför inte vin till denna korv.

Skapat 2012-02-28 av gullpulla, 826 visningar, 9 utskrifter. Källa: Mitt eget påhitt

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 kg  överbliven redan färdig färs med potatis i
600 gram  blandfärs
3 st  vitlöksklyftor i örtolja, pressade
1 krm  kanel, malen
1 krm  nejlika, malen
1,5 krm  muscot, malen
2 msk  oregano
0,5 krm  spiskummin
0,5 krm  koriander
0,5 tsk  salt
1 tsk  nitritsalt
1 krm  chilipeppar
1 krm  ingefära
0,5 krm  kryddpeppar
  cayennepeppar, 1 dutt
0,5 liter  mjölk
3 msk  potatismjöl
  svinfjälster


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.