Kokt torskrygg med ägg och persiljesmör

Recept av gudrun

Recept: Kokt torskrygg med ägg och persiljesmör

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (3 röster, 4 kommentarer)

En riktig festrätt med en helt underbar sås.Enkel och snabb att tillaga.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär upp torsken i portionsbitar(redan färdigt om man köper fryst torskrygg i portionsbitar).Låt dem ligga i isvatten(vatten om man använder fryst fisk)med lite salt i ca. 2 timmar
  2. 2. Skala äggen.Separera gulan från vitan och hacka dem var för sig.
  3. 3. Smält smöret.Tillsätt grädde,citronrasp och worcestershiresås. Låt såsen koka en liten stund och vispa den luftig.Smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Hacka persiljan och tillsätt den till såsen alldeles före servering.
  5. 5. Värm ugnen till 200°-225°.Ta upp fiskbitarna och torka av dem.Lägg dem i en smörad ugnssäker form .Täck med al-folie och ställ in i ugnen 20-30 min.Fisken är färdig när den skivar sig fint.
  6. 6. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.

Skapat 2009-03-08 av gudrun, 8997 visningar, 300 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  torskrygg, helt benfri
8 st  hårdkokta ägg
200 gram  smör
3 msk  vispgrädde
  skalrasp av en 1/2 citron
6 droppar  worcestershiresås
  salt
  nymalen vitpeppar
1 knippe  persilja(ca. 5 stjälkar)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.