Kokt hel gädda

Recept av lanternan

Recept: Kokt hel gädda

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  gädda
2 st  gul lök
15 st  vitpepparkorn
2 msk  salt
2 dl  vitt vin
2 msk  vitvinsvinäger
Till såsen
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
  riven pepparrot
Betyg: Bli först med att betygsätta Kokt hel gädda!

Fisk med mycket ben, var försiktig och noggrann när du rensar fisken.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa gäddan, men låt huvud och fjäll vara kvar. Lägg gäddan i en stor gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka med skalad klyftad lök, vitpeppar, vin och vinäger. När ryggfenan lossnar är gäddan färdig.
  2. 2. Sila spadet, lägg i mjölet som knådats ihop med smöret. Koka såsen försiktigt en stund och smaka sedan av med pepparrot.

Serveringsförslag: ris, potatis, ärtor

Dryckestips: vatten, öl, vin

Skapat 2010-08-04 av lanternan, 1112 visningar, 12 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  gädda
2 st  gul lök
15 st  vitpepparkorn
2 msk  salt
2 dl  vitt vin
2 msk  vitvinsvinäger
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
  riven pepparrot


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.