Knubbiga surdegslimpor

Recept av Tin-Tin

Recept: Knubbiga surdegslimpor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Knubbiga surdegslimpor!

Mättande och grova limpor

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll vattnet i en degbunke. Blanda ner alla ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig.
  2. 2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  3. 3. Knåda degeen smidig på mjölat bakord och dela den i 4 delar. Forma varje del till en fyrkantig limpa.
  4. 4. Lägg alla fyra limporna i en smord långpanna. Pensla med vatten och strö över rågmjöl. Låt limporna jäsa övertäckta med bakduk ca 45 minuter.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter i 200 grader. Låt limporna kallna på galler under bakduk.

Skapat 2009-02-22 av Tin-Tin , 3148 visningar, 30 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

13 dl  ljummet vatten ca 37 grader
1,5 dl  surdeg av råg
25 gram  smör eller margarin , rumstempererat
25 gram  jäst (0,5 paket)
1,5 msk  salt
1 msk  sirap (bröd)
1 msk  stött kummin
700 gram  grovt rågmjöl (ca 1,3 liter)
1,1 kg  vetemjöl, special (ca 2 liter)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.