Knäckiga havrekakor doppade i choklad

Recept av gudrun

Recept: Knäckiga havrekakor doppade i choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  margarin
2,5 dl  socker
6 dl  havregryn
2 msk  vetemjöl
3 msk  ljus sirap
2 msk  mellangrädde
Garnering
150 gram  blockchoklad
2 msk  margarin
Betyg: 3.3/5 (8 röster, 4 kommentarer)

Liten festlig kaffekaka.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Smält margarinet.
  3. 3. Rör ihop resten utom chokladen och margarinet.
  4. 4. Häll i det smälta margarinet.
  5. 5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
  6. 6. Grädda i 10-15 min i mitten av ugnen.
  7. 7. Låt kakan svalna.Skär den sedan i bitar.
  8. 8. Smält chokladen och margarinet.Doppa halva kakaorna i den smälta chokladen.

Skapat 2007-10-20 av gudrun, 17797 visningar, 866 utskrifter. Källa: Väninna

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  margarin
2,5 dl  socker
6 dl  havregryn
2 msk  vetemjöl
3 msk  ljus sirap
2 msk  mellangrädde
150 gram  blockchoklad
2 msk  margarin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.