Knäckig rabarberpaj

Recept av Bighappy

Recept: Knäckig rabarberpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  rabarber
2 dl  havregryn
2 dl  strösocker
1,75 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
1 krm  vaniljsocker
125 gram  smör eller margarin
0,5 dl  vispgrädde
0,5 dl  ljus sirap
Betyg: 4.3/5 (16 röster, 15 kommentarer)

Smaskigt :-)

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Rabarberpaj, rabarberkaka, sommarpaj, paj, fruktpaj, sommar, midsommar, fest, kalas, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. 3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. 4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. 5. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.
  6. 6. Servera den ljummen med vaniljglass.
  7. 7. OBS! Min paj stod inne i över 1 timme innan jag var nöjd. Man kan säkert höja värmen lite också.

Serveringsförslag: Vaniljglass

Dryckestips: Kaffe,saft,läsk,thé

Skapat 2012-05-18 av Bighappy, 8789 visningar, 1244 utskrifter. Källa: Buffé 4/2012

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  rabarber
2 dl  havregryn
2 dl  strösocker
1,75 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
1 krm  vaniljsocker
125 gram  smör eller margarin
0,5 dl  vispgrädde
0,5 dl  ljus sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.