Knäckig äppelpaj

Recept av Anel-Nevs

Recept: Knäckig äppelpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  äpplen, syrliga
2 dl  nötter eller mandel, hackad
150 gram  smör
2 dl  havregryn
2 dl  vetemjöl
2 dl  strösocker
0,5 dl  vispgrädde
0,5 dl  sirap
0,5 tsk  bakpulver
Betyg: 3.8/5 (8 röster, 1 kommentarer)

Servera med vaniljsås eller vaniljglass till en ljummen paj. Äpplena kan bytas ut till, plommon, rabarber, hallon eller annan frukt/bär.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Äpple, päronpaj, hallonpaj, havregryn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, urkärna och skiva äpplena. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Strö hackad mandel/nötter ovanpå. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner de övriga ingredienserna. Bred blandningen överst i formen. Grädda ca 30 minuter i den uppvärmda ugnen. Serveras ljummen med glass eller vaniljsås.

Skapat 2010-09-27 av Anel-Nevs, 8493 visningar, 358 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  äpplen, syrliga
2 dl  nötter eller mandel, hackad
150 gram  smör
2 dl  havregryn
2 dl  vetemjöl
2 dl  strösocker
0,5 dl  vispgrädde
0,5 dl  sirap
0,5 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.