Kladdkaka med lakritssmak

Recept av Anneli

Recept: Kladdkaka med lakritssmak

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  ägg
3 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
1 tsk  vaniljsocker
100 gram  flytande margarin
1 krm  salt
0,9 dl  lakritsflingor eller strössel
1 dl  blockchoklad, hackad
Betyg: Bli först med att betygsätta Kladdkaka med lakritssmak!

Kladdkaka med lakritsflingor och choklad, gräddas i micron.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Mikrovågsugn
Etiketter: effterätt, saltlakrits, lakrits, flingor, saltlakritsflingor, lakritsströssel, strössel, lakritsströssel, dessert, snabbt, enkelt, micro, baka, mikro, mikrovågsugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka chokladen och rör ihop alla torra ingredienserna, tillsätt ägg och margarinet, rör om och häll i form ca. 24 cm i diameter, (gärna siliconform).
  2. 2. Grädda i micron på full effekt ca. 5-7 miuter beroende på micron. (Jag mickrade 6 minuter på 750 effekt)
  3. 3. Tips! Jag hade inget flytande margarin så jag smälte 100 gram vanligt smör som sedan fick svalna. Jag använde Supersalta flakes, 1 påse=65 gram= ca. 0,9 dl inhandlat på Ö & B.
  4. 4. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Serveringsförslag: Klick vispad grädde eller vaniljglass

Skapat 2008-03-01 av Anneli, 4996 visningar, 45 utskrifter. Källa: Mattanten

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  ägg
3 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
1 tsk  vaniljsocker
100 gram  flytande margarin
1 krm  salt
0,9 dl  lakritsflingor eller strössel
1 dl  blockchoklad, hackad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.