Kladdkaka med apelsin

Recept av godaremat

Recept: Kladdkaka med apelsin

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smält smör
0,5 dl  matolja (neutral smak)
2 st  ägg
3 dl  strösocker
1 st  saft av 1 apelsin
1 st  rivet skal av 1 apelsin
3 dl  vetemjöl
6 msk  kakao
1,5 tsk  vaniljsocker
0,5 krm  salt
Betyg: 4.2/5 (8 röster, 7 kommentarer)

Den perfekta kladdkakan? Jag vet inte, min omgivning hävdar det dock...

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret. Rör sedan ner saft och skal av apelsin.
  2. 2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ned mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt.
  3. 3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  4. 4. Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  5. 5. Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
  6. 6. Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
  7. 7. När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.

Skapat 2010-05-07 av godaremat, 11485 visningar, 264 utskrifter. Källa: GodareMat.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smält smör
0,5 dl  matolja (neutral smak)
2 st  ägg
3 dl  strösocker
1 st  saft av 1 apelsin
1 st  rivet skal av 1 apelsin
3 dl  vetemjöl
6 msk  kakao
1,5 tsk  vaniljsocker
0,5 krm  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.