Kladdkaka med After Eight

Recept av Bighappy

Recept: Kladdkaka med After Eight

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  ägg
1,25 dl  strösocker
100 gram  mörk choklad
5 st  After Eight-plattor
100 gram  smör eller margarin
1 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
Garnering
  vispad grädde
  jordgubbar
  After Eight choklad
Betyg: 4.5/5 (10 röster, 7 kommentarer)

Kladdkaka är gott och after eight är gott, alltså måste den här kladdkakan smaka super.....

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Kladdkaka, kladdkakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker poröst. Bryt den mörka chokladen i bitar, och smält i vattenbad.
  3. 3. Lägg i mintchokladen och smöret i bitar och låt det smälta. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  4. 4. Vänd ner chokladblandningen och rör om till en smet. Häll i en smord form med löstagbar kant. Grädda i ca 15 minuter.
  5. 5. Låt kakan stelna i kylen och garnera sedan med grädde, jordgubbar och after eight.

Dryckestips: Kaffe, saft, läsk

Skapat 2009-09-13 av Bighappy, 11779 visningar, 625 utskrifter. Källa: Hemmets journal 37/09

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  ägg
1,25 dl  strösocker
100 gram  mörk choklad
5 st  After Eight-plattor
100 gram  smör eller margarin
1 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
  vispad grädde
  jordgubbar
  After Eight choklad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.