Kladdkaka "light"

Recept av Sara Carlsson

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
2,5 dl  socker
2 dl  lätt creme fraiche
1 krm  salt
0,75 dl  kakao
0,5 tsk  bakpulver
1 dl  vetemjöl
2 tsk  vaniljsocker
Betyg: 1.4/5 (5 röster, 0 kommentarer)

Lätt creme fraiche istället för smör gör kakan lite nyttigare än originalet. Serveras den med grädde försvinner dock det mesta av "lightfaktorn". Vill man vara duktig äts den med färsk frukt och hackade hasselnötter.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i creme fraichen.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  4. 4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skapat 2007-08-28 av Sara Carlsson, 5713 visningar, 26 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
2,5 dl  socker
2 dl  lätt creme fraiche
1 krm  salt
0,75 dl  kakao
0,5 tsk  bakpulver
1 dl  vetemjöl
2 tsk  vaniljsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.