Kladdkaka alá marängo

Recept av skoivu

Recept: Kladdkaka alá marängo

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör
200 gram  mörk blockchoklad
4 st  ägg
0,5 dl  Farin socker
1,5 dl  strösocker
5 st  After Eight-plattor
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
7 st  Maräng toppar
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En gudomligt god halv kladdig kaka med en touch av after eight och maräng.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 35 min.
Etiketter: Snabbt, gott, onyttigt :)

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.
  2. 2. Smält smör, blockchoklad och after eight i en kastrull på svag värme. Rör om så det inte fastnar i botten. Ställ åt sidan.
  3. 3. Vispa ihop ägg ( om de är små så ta fem stycken), farin socker och strösocker pösigt.
  4. 4. Blanda ihop mjölet med äggblandningen. Rör i chocklad smeten.
  5. 5. Smula ner marängerna i smeten och rör om.
  6. 6. Nu bör ugnen ha kommit upp i 200 grader.
  7. 7. Sätt in formen nästan längst ner.
  8. 8. Efter ca 12- 15 minuter är det klart.
  9. 9. Jag har valt att dekorera kakan ( när den svalnat) med vispad grädde, after eight plattor ( som jag delat diagonalt) och maränger.
  10. 10. Mums!

Skapat 2012-04-28 av skoivu, 591 visningar, 24 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör
200 gram  mörk blockchoklad
4 st  ägg
0,5 dl  Farin socker
1,5 dl  strösocker
5 st  After Eight-plattor
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
7 st  Maräng toppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.