Kladdkaka

Recept av linda_j_88

Recept: Kladdkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör
100 gram  blockchoklad
2 st  ägg
2 msk  ljus sirap
1,5 dl  socker
1,5 dl  mjöl
1 tsk  vaniljsocker
1,5 krm  salt
1 krm  bakpulver
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Kladdig kladdkaka.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Tillagningstid: 12 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
  2. 2. Rör samman torrvarorna i en bunke.
  3. 3. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
  4. 4. Grädda i cirka 180 grader i cirka 15 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (15 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
  5. 5. Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.

Skapat 2011-12-31 av linda_j_88, 3857 visningar, 118 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
100 gram  blockchoklad
2 st  ägg
2 msk  ljus sirap
1,5 dl  socker
1,5 dl  mjöl
1 tsk  vaniljsocker
1,5 krm  salt
1 krm  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.