Kladdkaka

Recept av pdOhamn

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
3 dl  strösocker
0,5 tsk  vaniljpulver
4,5 msk  kakao
2 dl  vetemjöl
150 gram  smält smör
1 burk  karamelliserad mjölk
Betyg: Bli först med att betygsätta Kladdkaka!

Kladdkaka är en mjuk kaka rik på chokladsmak och med en kladdig konsistens. En klick vispad grädde till blir som pricken över i:et. Testa gärna att smaksätta grädden med lite riv från skalet på en lime – det är supergott!

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 40 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Rör ihop ägg och socker.
  3. 3. Blanda ner övriga ingredienser utom den karamelliserade mjölken.
  4. 4. Smöra och bröa en form, häll i hälften av smeten.
  5. 5. Öppna burken och klicka ut jämnt fördelat, häll sedan över resterande smet.
  6. 6. In i ugnen i cirka 30 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten.
  7. 7. Ställ att svalna innan du skär upp.

Skapat 2015-01-08 av pdOhamn, 31 visningar, 3 utskrifter. Källa: Irakiskmat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
3 dl  strösocker
0,5 tsk  vaniljpulver
4,5 msk  kakao
2 dl  vetemjöl
150 gram  smält smör
1 burk  karamelliserad mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.