Kikärtsbiffar

Recept av Husmusen

Recept: Kikärtsbiffar

INGREDIENSER

portioner/st.
800 gram  kokta kikärtor
1 st  Stor rödlök
2 st  vitlöksklyftor, pressade
1 msk  curry
2 msk  maizena majsstärkelse
1 tsk  salt
rapsolja till stekning
Gurkyoghurt
1 st  gurka
2 dl  turkisk yoghurt
0,5 tsk  salt
2 st  vitlöksklyftor, pressade
1 krm  nymald svartpeppar
2 msk  hackad mynta
Betyg: 3.6/5 (10 röster, 14 kommentarer)

Biffarna är lite knöliga att vända så gör dem inte för tunna.

Typ: Vegetarisk
Kök: Mellanöstern
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gurkyoghurt: Grovriv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienserna till yoghurten i en skål.
  2. 2. Kikärtsbiffar: Spola hastigt av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Finfördela dem med mixer. Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
  3. 3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Blanda ordentligt.
  4. 4. Platta ut till biffar och stek dem i ett plättlagg eller i stekpannan, gör inte biffarna för tunna då blir de svåra att vända. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna.

Serveringsförslag: Servera med ris, gurkyoghurt och en sallad.

Skapat 2009-01-21 av Husmusen, 16552 visningar, 497 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  kokta kikärtor
1 st  Stor rödlök
2 st  vitlöksklyftor, pressade
1 msk  curry
2 msk  maizena majsstärkelse
1 tsk  salt
1 st  gurka
2 dl  turkisk yoghurt
0,5 tsk  salt
2 st  vitlöksklyftor, pressade
1 krm  nymald svartpeppar
2 msk  hackad mynta


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.