Keftedes - lammköttbullar

Recept av Husmusen

Recept: Keftedes - lammköttbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  Lammfärs
0,5 dl  ströbröd
1 dl  vatten
0,5 dl  pressad citronsaft
0,5 st  rödlök
1 dl  grovhackad bladpersilja
0,5 dl  grovhackad mynta eller 1 tsk torkad
1 st  ägg
1,5 tsk  salt
olivolja att steka i
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Grekiskt kryddade köttbullar gjorda på lammfärs.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda ströbröd, vatten och citronsaft. Låt ströbrödet svälla i ca 15 minuter.
  2. 2. Skala och finhacka löken. Blanda ströbröd, lök, persilja, mynta, ägg och salt i en bunke.
  3. 3. Tillsätt färsen och blanda väl. Ställ färsen i kylen ca 15 minuter.
  4. 4. Forma små avlånga dolmar med våta händer. Stek dem runt om i olja på medelvärme 3-4 minuter, eller tills de är genomstekta.
  5. 5. Garnera med finstrimlad rödlök och persilja.

Serveringsförslag: Servera med klyftpotatis kryddat med rosmarin och flingsalt och en tsatsiki.

Skapat 2008-12-29 av Husmusen, 4633 visningar, 63 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  Lammfärs
0,5 dl  ströbröd
1 dl  vatten
0,5 dl  pressad citronsaft
0,5 st  rödlök
1 dl  grovhackad bladpersilja
0,5 dl  grovhackad mynta eller 1 tsk torkad
1 st  ägg
1,5 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.