Kasslergratäng

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kasslergratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Snabb och lättlagad gratäng. Serveras med kokt ris och färska grönsaker.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: kassler, snabblagat, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, ansa och strimla purjo och paprika. Kärna ur och strimla chilifrukten. Ansa och skiva svampen. Skär persimonen i stavar. Fräs alla grönsakerna utan att ta färg i stekpanna med margarin i. Krydda med salt, peppar o rosmarin.
  2. 2. Smörj en ugnsfast form med margarin. Skiva kasslern och lägg i mitten av formen. Fördela grönsaksfräset runtom kasslern. Blanda créme fraiche o vatten samt krydda med salt, peppar o paprika. Häll det sen över kött och grönsaker. Strö över riven ost. Grädda i uppvärmd ugn ca 20 minuter. Garnera med t.ex persimon och persilja.

Skapat 2010-11-21 av Anel-Nevs, 7958 visningar, 156 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

20 cm  purjolök
1 st  röd paprika
1 st  liten bit röd chilifrukt.
4 st  champinjoner
0,5 st  persimon
  salt o grovmalen svartpeppar
  rosmarin, torkad
300 gram  kassler
2 dl  créme fraiche
0,5 dl  vatten
1 tsk  paprikapulver
2 dl  riven ost, t.ex Västerbottenost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.