Kardemummakakor

Recept av Kurisutina

Recept: Kardemummakakor

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  rumsvarmt margarin
2 dl  socker
2 dl  filmjölk
7 dl  vetemjöl
1 tsk  soda (bikarbonat)
1 tsk  kardemumma
Betyg: Bli först med att betygsätta Kardemummakakor!

Riktigt spröda och goda...Om man gillar kardemumma kan man ta lite mer än 1 tsk. Smakar bäst om du fryser dessa och tar fram bara det som behövs.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa margarin och socker pösigt. Häll i filmjölken och fortsätt vispa. Blanda ihop vetemjöl, soda och sikta in dem i degen. Blanda i kardemumma. Ta först 7 dl vetemjöl och om det behövs ta mera. Lägg degen i kylen för en stund.
  2. 2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. 3. Kavla ut degen på mjölad bord till ca 5 mm tjock. Ta ut kakor med en form. Grädda i 225 grader ca 6-8 minuter beroende på hur stora kakorna är. De ska vara ljusbruna på färgen.

Skapat 2011-11-01 av Kurisutina, 605 visningar, 13 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  rumsvarmt margarin
2 dl  socker
2 dl  filmjölk
7 dl  vetemjöl
1 tsk  soda (bikarbonat)
1 tsk  kardemumma


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.