Kantarellsufflé

Recept av Byhäxan

Recept: Kantarellsufflé

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Härligt tillbehör framför allt till rådjur-, hjort- eller renfilé. Mängden svamp i ursprungsreceptet gäller färsk svamp, jag har försökt ge rätt mått även på torkade eller frusna.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Vilt, fest, vegetariskt, sufflé, fest, nyår, lyxigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj 4 portionsformar.
  2. 2. Fräs lök och kantareller i lite smör tills de är torra men inte brända.
  3. 3. Kör svamp och lök i mixer med mjöl, mjölk och äggulor.
  4. 4. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.
  5. 5. Salta och peppra och lägg i portionsformarna.
  6. 6. Grädda i vattenbad (OBS - kokhett vatten från början) i ca 15 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden.
  7. 7. Servera genast, gärna med madeirasås och potatisplättar.

Serveringsförslag: Filé av älg, hjort, ren, rådjur eller nöt. Madeirasås

Dryckestips: Allt utom saft, läsk, kaffe

Skapat 2008-02-15 av Byhäxan, 2913 visningar, 18 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  färska kantareller
2,5 dl  frusna kantareller
2 dl  torkade kantareller
0,5 st  finhackad shalottenlök
1 tsk  vetemjöl
1 msk  mjölk
2 st  äggulor
2 st  äggvitor
1 st  salt och vitpeppar efter smak
1 msk  smör att bryna i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.