Kantarellsås

Recept av Lotta

Recept: Kantarellsås

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  kantareller
1 msk  olivolja
20 gram  smör
1 st  schalottenlök
1 tsk  vetemjöl
0,5 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  mjölk
  persilja
  salt och vitpeppar
Betyg: 4.2/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Kantarellsås med vitt vin. Gott till både kött och fisk.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa och dela kantarellerna. Fräs svampen i olivolja, tillsätt smör och schalottenlök mot slutet. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt vitt vin, grädde och mjölk, låt sjuda några minuter. Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.

Skapat 2011-10-18 av Lotta, 2101 visningar, 122 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  kantareller
1 msk  olivolja
20 gram  smör
1 st  schalottenlök
1 tsk  vetemjöl
0,5 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  mjölk
  persilja
  salt och vitpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.