Kantarellpaj

Recept av mamma muffin

Recept: Kantarellpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamnsmjöl
100 gram  smör
3 msk  vatten el pressad citron
1 liter  rensade gula kantareller
1 st  liten purjolök finstrimlad
1 st  charlottenlök
3 st  ägg
3 dl  grädde
200 gram  riven cheddarost
pajdegen
fyllningen
Betyg: 4.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Paj med kantareller och purjolök

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. blanda mjölet och smöret tillsätt vatten el citronsaft och arbeta samman till en deg.
  2. 2. rensa och dela stora svampar stek svampen gyllenbrun i lite smör/olja. blanda ner purjolök och charlottenlök stek löken mjuk.
  3. 3. tryck ut pajdegen ien form och häll i kantarellfyllningen. Riv över osten och slå på äggstanningen. grädda 200 grader C 30-40 min

Skapat 2009-08-30 av mamma muffin, 3825 visningar, 223 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  vetemjöl
1 dl  grahamnsmjöl
100 gram  smör
3 msk  vatten el pressad citron
1 liter  rensade gula kantareller
1 st  liten purjolök finstrimlad
1 st  charlottenlök
3 st  ägg
3 dl  grädde
200 gram  riven cheddarost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.