Kantarell- och purjolökssoppa

Recept av Bridget

Recept: Kantarell- och purjolökssoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Kantarell- och purjolökssoppa!

Mustig svampsoppa!

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Fräs purjo och kantareller, salta och peppra (Var lite försiktig med saltet då buljongen är salt)
  2. 2. Koka upp vatten, grädde och smulad buljong, tillsätt den stekta löken och svampen.
  3. 3. Smaka av med salt och peppar, önskas tjockare soppa red med lite vetemjöl
  4. 4. Klipp ev. persilja över före servering
  5. 5. Tips: Görs med fördel några timmar innan servering för mustigare smak! Lycka till!

Serveringsförslag: Vitlöksbaguetter

Skapat 2009-09-04 av Bridget, 5084 visningar, 110 utskrifter. Källa: Grannen Siv

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  vatten
5 dl  grädde
1,5 st  purjo, finstrimlad
4 dl  förvällda kantareller i små bitar
2,5 st  hönsbuljong- eller grönsaksbuljongtärningar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.