Kanelgifflar

Recept av Sara Carlsson

Recept: Kanelgifflar

INGREDIENSER

portioner/st.
Deg
75 gram  margarin
2,5 dl  mjölk
25 gram  jäst
1 krm  salt
0,5 dl  socker
1 tsk  kardemumma
8 dl  vetemjöl
Fyllning
50 gram  smör
2 msk  socker
3 tsk  kanel
1 tsk  vaniljsocker
Pensling
1 st  ägg
Betyg: 4.2/5 (7 röster, 1 kommentarer)

Gifflar med kanel och vanilj, smakar godast nygräddade.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: kanelbullar, bullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till fingervarmt.
  2. 2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen smälter.
  3. 3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Blanda ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. 4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
  5. 5. Knåda degen och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till tunna runda kakor. Dela varje kaka tvärsöver till 6 trekanter.
  6. 6. Lägg en klick av fyllningen på den breda delen av trekanterna. Rulla ihop och vänd gifflarna så att spetsen ligger nederst. Böj till dem lite. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter.
  7. 7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. 8. Pensla gifflarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Skapat 2007-09-21 av Sara Carlsson, 13134 visningar, 169 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

75 gram  margarin
2,5 dl  mjölk
25 gram  jäst
1 krm  salt
0,5 dl  socker
1 tsk  kardemumma
8 dl  vetemjöl
50 gram  smör
2 msk  socker
3 tsk  kanel
1 tsk  vaniljsocker
1 st  ägg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.