Kanelbullar med variation

Recept av Anneli

Recept: Kanelbullar med variation

INGREDIENSER

portioner/st.
Bulldeg
2 paket  jäst (a´50 g), för söta degar
300 gram  smör
1 liter  mjölk (3%)
1 dl  socker
1 dl  vit sirap
1,6 kg  vetemjöl (spara lite till utbakning)
1 tsk  salt
1 msk  kardemumma malen
3 msk  vaniljsocker
Fyllning 1
300 gram  smör
3 dl  socker
3 msk  kanel malen
Fyllning 2
125 gram  mandelmassa, grovt riven
30 gram  smör
2 msk  vatten
1,25 tsk  kardemumma, malen
Fyllning 3
100 gram  smör
2,25 msk  socker
1,25 msk  vaniljsocker
Fyllning 4
1,25 dl  nötkärnor, malda
75 gram  smör
2,5 msk  socker
Pensling
2 st  ägg
Garnering
1 dl  pärlsocker
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 7 kommentarer)

Kanelbullar med olika variationer på fyllning och former.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: kanelsnurror, kanelbullar, vetebröd, fikabullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bulldeg: Mät upp 1,5 kg vetemjöl (och spara resten till utbaket) och tillsätt kardemumma, salt, vaniljsocker.
  2. 2. Använd Assistent att göra degen i. Smula sönder jästen i bunken. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet på jästen och rör om till den smält. Tillsätt resten av degspadet.
  3. 3. Tillsätt sirap och socker rör om. Tillsätt mjölblandningen. Kör assistenten i ca. 4 minuter och knoda ihop till en deg. Låt jäsa i ca. 30 minuter övertäckt med duk eller lock.
  4. 4. Blanda ihop fyllningen i en skål, går lätt om smöret är rumsvarmt. Gärna med elvisp.
  5. 5. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och välj vilken form på bullarna du vill ha.
  6. 6. Ta en tredjedel av degen. Kavla ut till en rektangel, bred på fyllningen (de olika fyllningarna kan användas till alla former), välj bullform, skär och lägg på plåt eller i bullformar.
  7. 7. Låt jäsa på plåt ca. 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker/flagad mandel/färgat pärlsocker eller nötter. Grädda mitt iugnen i 225-250ºC i ca. 7-8 minuter tills de fått fin färg.
  8. 8. Kanelsnurror: Kavla ut lite deg till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär 1,5-2 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan neråt (den sida av bullen som du nyss skar) i en papperbullform eller direkt på plåten.
  9. 9. Västgötabullar: (fyllning 4)Vik rektangeln i 3 delar på längden. Vänd med skarven neråt. Skär längden i 3 cm breda bitar. Gör ett snitt mitt i varje bit. Dra igenom den ena deghalvan.
  10. 10. Snurrsnoddar: (fyllning 2)Vik rektangeln dubbel. Skär 2 remsor till varje bulle, ca. 1 cm bred. Sno ihop dem och snurra dem sedan till en bulle.
  11. 11. Birgittabullar: (fyllning 3)Rulla rektangeln till en fast rulle. Skär den i 2,5 cm breda bitar. Gör ett snitt mitt i varje bit. "öppna" snittet så att bullen får 2 blad.
  12. 12. Snäckor: Vik rektangeln i 3 längder på länden. Skär 1-1,5 cm tjocka remsor rakt över.
  13. 13. Ta tag i båda ändarna och snurra den lite, vira den sedan rint fingrarna och tryck upp änden under bullens mitt. Lägg bullarna direkt på plåt eller i pappersbullformar.

Dryckestips: Mjölk, kaffe

Skapat 2008-06-24 av Anneli, 13345 visningar, 106 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 paket  jäst (a´50 g), för söta degar
300 gram  smör
1 liter  mjölk (3%)
1 dl  socker
1 dl  vit sirap
1,6 kg  vetemjöl (spara lite till utbakning)
1 tsk  salt
1 msk  kardemumma malen
3 msk  vaniljsocker
300 gram  smör
3 dl  socker
3 msk  kanel malen
125 gram  mandelmassa, grovt riven
30 gram  smör
2 msk  vatten
1,25 tsk  kardemumma, malen
100 gram  smör
2,25 msk  socker
1,25 msk  vaniljsocker
1,25 dl  nötkärnor, malda
75 gram  smör
2,5 msk  socker
2 st  ägg
1 dl  pärlsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.