Kalvjärpar med katrinplommon

Recept av gudrun

Recept: Kalvjärpar med katrinplommon

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  rivet dagsgammalt vitt bröd
2 dl  grädde
500 gram  finmalen kalvfärs
2 st  ägg
1,5 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
1 påse  kärnfria katrinplommon
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En god variant av Wallenbergare.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda det rivna brödet och grädden.Låt stå och svälla 10 min.Blanda ner resten utom katrinplommonen.
  2. 2. Sätt ugnen på 180°.Forma ovala järpar och tryck in plommonen i dem.Lägg i en smord ugnssäker form och täck med smörat smörpapper.Stek dem i ugnen ca.15 min eller tills de är genomstekta.
  3. 3. Servera med grädd-eller grönpepparsås.

Serveringsförslag: Potatismos,inlagd gurka och lingon

Skapat 2007-11-26 av gudrun, 2095 visningar, 31 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  rivet dagsgammalt vitt bröd
2 dl  grädde
500 gram  finmalen kalvfärs
2 st  ägg
1,5 tsk  salt
0,5 tsk  svartpeppar
1 påse  kärnfria katrinplommon


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.