Kålrabbigratäng med sockerärtor

Recept av lanternan

Recept: Kålrabbigratäng med sockerärtor

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  kålrabbi
2 nävar  sockerärtor
2 st  ägg
2 dl  grädde
2 nävar  riven parmesan
  salt
  peppar
  dill
Betyg: Bli först med att betygsätta Kålrabbigratäng med sockerärtor!

Alternativ till potatisgratängen och rostade rotsaker. Kålrabbi är helt klart underskattat, god, krispig och lättlagad. Vi åt den till fisk.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: billigt, lättlagat, vegetariskt, tillbehör

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skär kålrabbin i centimetertjocka skivor. Koka några minuter i lättsaltat vatten, men bara så dom blir lite mjuka.
  2. 2. Skölj och skär sockerärtorna i strimlor, varva med kålrabbiskivor i ugnsfasta portionsformar eller en stor form.
  3. 3. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra. Slå äggsmeten över grönsakerna och toppa med parmesan.
  4. 4. Gratinera i 175 grader, tills äggsmeten stannat och osten smält. Toppa med lite dill vid servering.

Serveringsförslag: fisk, grillat

Dryckestips: vitt vin, vatten, öl

Skapat 2010-07-26 av lanternan, 878 visningar, 6 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  kålrabbi
2 nävar  sockerärtor
2 st  ägg
2 dl  grädde
2 nävar  riven parmesan
  salt
  peppar
  dill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.