Kålpudding i Långpanna

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Kålpudding i Långpanna

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  vitkålshuvud
0,5 dl  sirap
1 msk  soja
1 st  rulle risgrynsgröt (500 g)
800 gram  blandfärs
1 st  gul lök, finhackad
0,75 msk  salt
1 tsk  nymald svartpeppar
2 tsk  torkad körvel
3 st  ägg
2 dl  mjölk
Skysås.
2 dl  sky från ugnsstekningen
0,5 dl  kyckingfond, konc
4 dl  vatten
0,75 dl  brun redning, maizens
2 tsk  soja
  salt och peppar
  ev. grädde
Garnering:
2 msk  hackad persilja
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Gör en stor sats, så får du flera middagagar på en gång!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålhuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda med sirap och soja.
  2. 2. Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar, körvel, ägg och mjölk.
  3. 3. Smörj en långpanna som är 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen i 250 grader sänk genast till 200 grader och tillaga ca 50 minuter. Sila stekskyn.
  4. 4. Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar och ev. grädde. Garnera kålpuddingen med pesilja.

Serveringsförslag: Kokt potatis, skysås/brunsås och lingonsylt7rårörd lingonsylt

Skapat 2009-11-01 av Catarina Algotsson, 11802 visningar, 296 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  vitkålshuvud
0,5 dl  sirap
1 msk  soja
1 st  rulle risgrynsgröt (500 g)
800 gram  blandfärs
1 st  gul lök, finhackad
0,75 msk  salt
1 tsk  nymald svartpeppar
2 tsk  torkad körvel
3 st  ägg
2 dl  mjölk
2 dl  sky från ugnsstekningen
0,5 dl  kyckingfond, konc
4 dl  vatten
0,75 dl  brun redning, maizens
2 tsk  soja
  salt och peppar
  ev. grädde
2 msk  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.