Kalops

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Kalops

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Kalops!

Kalops med rödbetor är en riktig klassiker. Här gjord på älgkött

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär köttet i stora tärningar. Bryn köttet lite i taget i matfett i en panna. Lägg över köttet i en gryta med pepparkorn och krydda med salt och peppar.
  2. 2. Vispa ur pannan med några deceliter vatten och häll i grytan med resten av vattnet. Lägg i lagerbladen. Låt köttet sjuda under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  3. 3. Skala och skiva morötterna och löken. Lägg ner dem i grytan och koka yttrligare ca 10-15 minuter. Vispa ihop vetemjölet med lite vatten och rör ner i grytan. Späd ev. med lite mer vatten, koka upp. Strö sist över hackad persilja.

Serveringsförslag: Potatis och inlagda rödbetor

Skapat 2009-05-28 av Catarina Algotsson, 7572 visningar, 160 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  nötkött eller viltkött (bringa, högrev, märgpipa, grytpipar
3 msk  smör eller margarin till stekning
10 st  Kryddpepparkorn
1,5 tsk  salt
  svartpeppar
5 dl  vatten
3 st  lagerblad
4 st  morötter
2 st  gula lökar
2 msk  vetemjöl
  hackad persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.