Kalljästa morgonbullar

Recept av Karin Lagerström

Recept: Kalljästa morgonbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
1 paket  jäst
5 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
1 dl  grahamsmjöl
540 gram  vetemjöl special (9dl)
Betyg: Bli först med att betygsätta Kalljästa morgonbullar!

Perfekt att göra kvällen innan och kräver ingen utbakning eller bakbord! Att grädda dem på morgonen går fort och jag har prövat att använda vanligt vetemjöl eller delvis vetemjöl special fullkorn. Mums!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Tillssätt lite av det kalla vattnet och rör tills dess att jästen löser sig.
  2. 2. Tillsätt resten avv vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop degen som skall vara kladdig.
  3. 3. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten(12h).
  4. 4. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Skapat 2009-01-04 av Karin Lagerström, 5760 visningar, 52 utskrifter. Källa: Allt om mat nr 7 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  jäst
5 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
1 dl  grahamsmjöl
540 gram  vetemjöl special (9dl)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.