Källarfranska

Recept av anna-karin2

Recept: Källarfranska

INGREDIENSER

portioner/st.
5 dl  mjölk
25 gram  jäst
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 msk  socker
13 dl  vetemjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Källarfranska!

inte så matigt, men gott att bjuda på nybakta frallor till frukost

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt kall mjölk. Tillsätt olja, salt och socker. Blander ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter. Forma till 20 frallor, lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i kylskåpet över natten (övertäckt). Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 min. Låt svalna under bakduk.

Serveringsförslag: smöt , ost, marmeland eller skivade grönsaker

Dryckestips: te

Skapat 2009-01-14 av anna-karin2, 4490 visningar, 35 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 dl  mjölk
25 gram  jäst
2 msk  olja
1 tsk  salt
1 msk  socker
13 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.