Kall saffranssås till skaldjur

Recept av Byhäxan

Recept: Kall saffranssås till skaldjur

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  äggula
2 tsk  fransk senap
2 tsk  vinäger
1,5 dl  god matolja, gärna raps
1 paket  saffran (0,5 gram)
0,5 krm  cayennepeppar
1 krm  vitpeppar
2 krm  salt
1 st  pressad vitlöksklyfta
0,5 dl  creme fraiche
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Såsen smakar himmelskt och passar suveränt till en skaldjurssallad eller på ett buffébord.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Räkor, kräftor, kräftstjärtar, buffé, smörgåsbord, påsk, midsommar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Det är bra om alla ingredienserna är rumstempererade.
  2. 2. Rör ihop äggula, senap och vinäger och vispa ner oljan i en mycket tunn stråle.
  3. 3. Tillsätt kryddorna och rör ner creme fraiche.
  4. 4. Ställ kallt.

Serveringsförslag: Jättegott till alla typer av skaldjur eller skaldjurssallader.

Skapat 2008-01-27 av Byhäxan, 2189 visningar, 38 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  äggula
2 tsk  fransk senap
2 tsk  vinäger
1,5 dl  god matolja, gärna raps
1 paket  saffran (0,5 gram)
0,5 krm  cayennepeppar
1 krm  vitpeppar
2 krm  salt
1 st  pressad vitlöksklyfta
0,5 dl  creme fraiche


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.