Kalkonfilé med grönsakspasta och ädelsås

Recept av Anel-Nevs

Recept: Kalkonfilé med grönsakspasta och ädelsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Kalkonfilé med grönsakspasta och ädelsås!

God fylld filé med en smakrik ädelsås till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: pasta, pasta med gorgonzola, tagliatelle, kalkonfilé, fylld kalkonfilé, ädelost, parmesan

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sått ugnen på 175 grader. Gör hål i mitten av filéerna med en vass kniv. Skala och finhacka löken. Ansa svampen och tärna den fint. Fräs lök och svamp i lite margarin. Tillsätt hackad persilja och låt fräsa med 1 minut- Fyll filéerna med lökröran.
  2. 2. Vispa uupp ägget lätt och rör ned ost däri. Vänd filéerna i äggsmeten. Stek filéerna gyllene runtom i lite margarin. Krydda med salt och peppar. Tag upp dem och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek filéerna mitt i ugnen ca 20-30 minuter eller tills köttsaften är helt klar och köttet vitt (ej rosa).
  3. 3. Mosa osten. Låt créme fraichen koka upp. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av.
  4. 4. Koka pastan enl. förpackningens anvisning. Skala morötterna och strimla dem med hjälp av en potatisskalare. Ansa och strimla purjon. Lägg ner morötter och purjo när 1-2 minuter återstår av pastans koktid.
  5. 5. Skär kalkonfiléerna i skivor och servera dem tillsammans med grönsakspastan och ädelsåsen. Strö över hackad gräslök. Servera flagad parmesanost till grönsaksröran för de som önskar.

Skapat 2009-11-22 av Anel-Nevs, 2996 visningar, 40 utskrifter. Källa: Hemmets Journal + tillägg av mig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kalkonfiléer (ca 500 g)
1 st  schalottenlök
125 gram  champinjoner
1 knippe  hackad persilja
1 st  ägg
0,25 dl  flagad färsk parmesanost
  salt
  grovmalen svartpeppar
40 gram  krämig ädelost
2 dl  créme fraiche
0,75 dl  vatten
0,25 st  hönsbuljongtärning el motsvarande fond
300 gram  tagliatelle el. pasta av valfri sort
  vatten + salt
2 st  morötter
0,25 st  purjolök
  hackad gräslök
  ev. flagad färsk parmesanost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.