Kalasgratinerade kasslerskivor

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Kalasgratinerade kasslerskivor

INGREDIENSER

portioner/st.
10 st  skivor kassler
1,5 dl  vispgrädde
4 msk  chilisås eller ketchup
1 tsk  vetemjöl
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 1 kommentarer)

Rätten går också bra att göra på bakad, kokt eller rökt skinka.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg kasslerskivorna på ett ugnsäker form/fat. Vispa grädden och blanda den med chilisås/ketchup och vetemjöl. Bred såsen över köttskivorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 10 minuter eller tills rätten har fått fin färg. SERVERA OMEDELBART:
  2. 2. Vill man lyxa till rätten ytterligare kan man också laga till den med vin. Fukta köttskivorna med lite sherry eller rödvin och låt dem ligga någon timme. Vänd dem en gång. Häll av vinet innan gräddsåsen breds på.

Serveringsförslag: Potatis eller ris och en grönsallad

Skapat 2009-04-14 av Catarina Algotsson, 21887 visningar, 223 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  skivor kassler
1,5 dl  vispgrädde
4 msk  chilisås eller ketchup
1 tsk  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.