Jossans lussekatter

Recept av Skrivis

Recept: Jossans lussekatter

INGREDIENSER

portioner/st.
1 paket  jäst
1 dl  olja eller 100 g smör
3 dl  mjölk
100 gram  kesella
1 paket  saffran
1 dl  socker
2 krm  salt
12 dl  vetemjöl
1 st  uppvispat ägg att pensla med
russin till garnering
Betyg: Bli först med att betygsätta Jossans lussekatter!

Innehåller kesella och matolja. Lättbakade. Receptet fick min dotter i skolan och nu använder jag det både hemma och till mina elever.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225º. Placera bakplåtspapper på en plåt.
  2. 2. Smula ner jästen i en skål. Häll över olja och ljummen mjölk. Tillsätt socker, salt och saffran.(Stöt saffran med socker så blir den jämnare blandad i degen.)
  3. 3. Tillsätt kesella och mjöl. Blanda till en deg som blir smidig utan att kladda. Jäs den i 30 minuter.
  4. 4. Tag upp degen på en bänk och dela den i 20 bitar. Baka ut till lussekatter eller 2 längder.
  5. 5. Garnera med russin och placera på en plåt för en andra jäsning på en dragfri plats.
  6. 6. Jäs i 30 minuter och pensla sedan med uppvispat ägg innan plåten sätts in mitt i ugnen. 8 minuter för lussekatter och ca. 20 minuter för längder.

Dryckestips: Saffransbröd är för gott för att bara ätas under juldagarna då det finns så många andra smaker att glädjas över.

Skapat 2008-12-10 av Skrivis, 2536 visningar, 37 utskrifter. Källa: Dottern Jossan

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  jäst
1 dl  olja eller 100 g smör
3 dl  mjölk
100 gram  kesella
1 paket  saffran
1 dl  socker
2 krm  salt
12 dl  vetemjöl
1 st  uppvispat ägg att pensla med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.