Jordgubbssnäckor

Recept av Bighappy

Recept: Jordgubbssnäckor

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
2,5 dl  mjölk, 37 grader
75 gram  smör eller margarin, rumsvarmt
0,5 dl  socker
1 krm  salt
7 dl  vetemjöl, ca
Fyllning
100 gram  smör eller margarin
1 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
4 dl  skivade färska jordgubbar, ca 200 g
Pensling och garnering
1 st  uppvispat ägg
  hackad mandel
Glasyr
1 dl  florsocker
2 tsk  vatten
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Bullar med jordgubbsfyllning.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Vetebullar, bullar, kanelbullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. 2. Klicka ner det rumsvarma smöret och tillsätt därefter sockret och saltet.
  3. 3. Blanda ner ca 5 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en lös men slät deg. Täck bunken med en bakduk och låt vila ca 30 minuter.
  4. 4. Gör fyllningen medan degen vilar: Blanda matfett, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Skiva jordgubbarna.
  5. 5. Tillsätt det sparade mjölet till degen och arbeta den blank och smidig. Stjälp ut den på mjölat bakbord och kavla ut en rektangel. Bre ut fyllningen jämnt och rulla samman.
  6. 6. Skär rullen i bitar. Lägg bullarna i formarna (amerikanska muffinsformar) med snittytan upp och stick ner några jordgubbsskivor i varje. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.
  7. 7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. 8. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  9. 9. Blanda samman florsockret och vattnet till en slät glasyr och ringla över bullarna när de svalnat.

Dryckestips: Kaffe, saft, mjölk eller läsk

Skapat 2009-02-23 av Bighappy, 1493 visningar, 40 utskrifter. Källa: Allers 26/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
2,5 dl  mjölk, 37 grader
75 gram  smör eller margarin, rumsvarmt
0,5 dl  socker
1 krm  salt
7 dl  vetemjöl, ca
100 gram  smör eller margarin
1 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
4 dl  skivade färska jordgubbar, ca 200 g
1 st  uppvispat ägg
  hackad mandel
1 dl  florsocker
2 tsk  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.