Jordgubbspannacotta på kexbotten

Recept av Skrivis

Recept: Jordgubbspannacotta på kexbotten

INGREDIENSER

portioner/st.
10 st  digestivekex
75 gram  smält smör
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
250 gram  jordgubbar
2 dl  turkisk yoghurt
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En sommardessert som är lätt att göra och ännu lättare att äta.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 15 min.
Total tid: 200 min.
Etiketter: dessert

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finsmula kexen i en skål och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en pajform med avtagbar botten.
  2. 2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. 3. I en tjockbottnad kastrull blandas grädde och socker som värms så sockret löser sig.
  4. 4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner i grädden. Kastrullen ska inte stå på plattan längre.
  5. 5. Lägg ner jordgubbarna som först mixats sönder. Slutligen blandas yoghurten ner i kastrullen och allt rörs till en slät smet.
  6. 6. Häll smeten över kexbottnen och låt nu desserten stå i kylen i minst 3 timmar så den stelnar.

Skapat 2011-06-28 av Skrivis, 1218 visningar, 49 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

10 st  digestivekex
75 gram  smält smör
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
250 gram  jordgubbar
2 dl  turkisk yoghurt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.